KEDVES LÁTOGATÓ!
 
Szeretettel köszöntöm Magyarország Innsbrucki Főkonzulátusának honlapján.


Magyarország Kormánya döntött arról, hogy az Ausztria nyugati területén élő és dolgozó nagyszámú magyar állampolgár miatt Innsbruckban önálló külképviseletként Főkonzulátus nyíljon. A Külgazdasági és Külügyminisztérium meglátása szerint a Főkonzulátus létrehozása és működésének megkezdése túl azon, hogy jelentős és ez idáig szinte hiánypótló segítséget és támogatást nyújt - az akár a turisztikai célból időlegesen, akár a külföldi munkavállalás céljából hosszabb időtartamban - Nyugat-Ausztriában tartózkodó, meghatározó számú magyar honfitársunk számára, kiemelt fontosságú az osztrák-magyar bilaterális-, gazdasági-, sport- és kultúrdiplomáciai, valamint  konzuli kapcsolatok további erősítése szempontjából is.

A Főkonzulátus illetékességi területe a három nyugat-ausztriai tartományra, Tirolra, Salzburgra és Vorarlbergre terjed ki.  

Az innsbrucki külképviselet első vezetőjeként nekem és munkatársaimnak abban a szerencsében és a megtiszteltetésben van részünk, hogy lerakhatjuk a régió és Magyarország közötti kapcsolatok alapjait, segíthetjük a magyar kultúra és hagyományok megőrzését a Nyugat-Ausztriában élő magyar állampolgárok körében, segédkezhetünk összetartásukban, és ügyeik intézésében. Ezt természetesen csak úgy lehetséges megvalósítani, ha a lehető legnagyobb mértékben támaszkodunk arra a közösségre, amelynek szolgálatára e képviselet létrejött.

E honlap elsőrendű célja, hogy tájékoztatást nyújtson a magyar állampolgárok ügyintézésének, ausztriai tartózkodásának egyes gyakorlati kérdéseiről. Emellett azonban szeretnénk hasznos információkhoz juttatni az üzleti, tudományos, kulturális vagy a sport területén az együttműködési lehetőségek iránt érdeklődőket is.
Bízom abban, hogy főkonzuli tevékenységem sikeresen szolgálja majd a hagyományosan jó magyar-osztrák kapcsolatok erősödését, hozzájárulva egyúttal a nyugat-ausztriai magyarság hazai kötődésének megőrzéséhez is. 

Üdvözlettel,

Beke József
főkonzul